Onze wijnhuizen
Bij deze wijnhuizen halen wij voor u de beste wijnen
Bij deze wijnhuizen halen wij voor u de beste wijnen
Cantina Poderi Parpinello
Het wijnhuis Poderi Parpinello is gelegen in het noordwesten van Sardinië en wordt omringd door wijngaarden en olijfbomen. De Parpinello familie heeft een passie voor het maken van wijnen; een liefde die reeds over drie generaties groeit. De Parpinello familie komt oorspronkelijk van het vaste land van Italië, maar vestigde zich halverwege de 19e eeuw op Sardinië. De connecties met het vaste land maken dat Parpinello de nieuwste innovaties in teeltmethoden kan gebruiken, natuurlijk rekening houdend met de Sardijnse tradities en het ecosysteem van de wijngaarden. Echter, de belangrijkste factor voor deze geweldige wijnen is de creativiteit, passie en uitgebreide ervaring van meer dan 50 jaar in Sardinië van de oenoloog Giampaolo Parpinello, die samen met zijn zoon Paolo het wijnhuis runt.
Cantina Poderi Parpinello
Het wijnhuis Poderi Parpinello is gelegen in het noordwesten van Sardinië en wordt omringd door wijngaarden en olijfbomen. De Parpinello familie heeft een passie voor het maken van wijnen; een liefde die reeds over drie generaties groeit. De Parpinello familie komt oorspronkelijk van het vaste land van Italië, maar vestigde zich halverwege de 19e eeuw op Sardinië. De connecties met het vaste land maken dat Parpinello de nieuwste innovaties in teeltmethoden kan gebruiken, natuurlijk rekening houdend met de Sardijnse tradities en het ecosysteem van de wijngaarden. Echter, de belangrijkste factor voor deze geweldige wijnen is de creativiteit, passie en uitgebreide ervaring van meer dan 50 jaar in Sardinië van de oenoloog Giampaolo Parpinello, die samen met zijn zoon Paolo het wijnhuis runt.
Cantina Santa Maria La Palma
Vlakbij de wonderschone baai van Alghero in het noordwesten van Sardinië ontstond in de jaren '50 het wijnhuis van Santa Maria La Palma. Bij de herverdeling van Sardinië direct na de Tweede Wereldoorlog kregen tal van families percelen grond in deze regio toegewezen. De families begonnen de bodem te verbouwen en plantten wijnstokken. Al snel werd duidelijk dat dit gebied ideaal is voor hoge kwaliteit wijnbouw. Omdat de stukken land te klein waren om zelf een wijnhuis op te richten, werd er een coöperatie gestart; Cantina Santa Maria la Palma, vernoemd naar het dorp waar het wijnhuis staat. Momenteel zijn er meer dan 300 wijnboeren bij de coöperatie aangesloten. Op de wijngaarden groeien voornamelijk inheemse Sardijnse druivensoorten zoals de Vermentino, Cannonau, Cagnulari en Monica, waarmee fantastische wijnen worden gemaakt door de lokale bevolking.
Cantina Santa Maria La Palma
Vlakbij de wonderschone baai van Alghero in het noordwesten van Sardinië ontstond in de jaren '50 het wijnhuis van Santa Maria La Palma. Bij de herverdeling van Sardinië direct na de Tweede Wereldoorlog kregen tal van families percelen grond in deze regio toegewezen. De families begonnen de bodem te verbouwen en plantten wijnstokken. Al snel werd duidelijk dat dit gebied ideaal is voor hoge kwaliteit wijnbouw. Omdat de stukken land te klein waren om zelf een wijnhuis op te richten, werd er een coöperatie gestart; Cantina Santa Maria la Palma, vernoemd naar het dorp waar het wijnhuis staat. Momenteel zijn er meer dan 300 wijnboeren bij de coöperatie aangesloten. Op de wijngaarden groeien voornamelijk inheemse Sardijnse druivensoorten zoals de Vermentino, Cannonau, Cagnulari en Monica, waarmee fantastische wijnen worden gemaakt door de lokale bevolking.
Cantina Sardus Pater
Het wijnhuis Sardus Pater is een coöperatie van zo’n 200 wijnboeren in het zuidwesten van Sardinië, op het prachtige schiereiland Sant’Antioco. Er zijn hier voornamelijk Carignano wijngaarden, welke staan geplant in zandgrond, vlak bij de zee. De zandgrond heeft een lage opbrengst per hectare als gevolg, maar de druiven zijn van topkwaliteit en geven een van de meest verfijnde wijnen op het eiland. In tegenstelling tot de meeste Europese wijnbouw maakt dit wijnhuis gedeeltelijk nog gebruik van niet geënte originele Europese druivenstokken. Het symbool van het wijnhuis is een munt van de mythologische held Sardus Pater (letterlijk Vader van Sardinië), geslagen in Sant’Antioco ten tijde van de Romeinse overheersing. Dit symbool is op iedere fles wijn van het wijnhuis te vinden en geeft aan hoe de diepgewortelde geschiedenis van Sardinië vandaag de dag nog voortleeft.
Cantina Sardus Pater
Het wijnhuis Sardus Pater is een coöperatie van zo’n 200 wijnboeren in het zuidwesten van Sardinië, op het prachtige schiereiland Sant’Antioco. Er zijn hier voornamelijk Carignano wijngaarden, welke staan geplant in zandgrond, vlak bij de zee. De zandgrond heeft een lage opbrengst per hectare als gevolg, maar de druiven zijn van topkwaliteit en geven een van de meest verfijnde wijnen op het eiland. In tegenstelling tot de meeste Europese wijnbouw maakt dit wijnhuis gedeeltelijk nog gebruik van niet geënte originele Europese druivenstokken. Het symbool van het wijnhuis is een munt van de mythologische held Sardus Pater (letterlijk Vader van Sardinië), geslagen in Sant’Antioco ten tijde van de Romeinse overheersing. Dit symbool is op iedere fles wijn van het wijnhuis te vinden en geeft aan hoe de diepgewortelde geschiedenis van Sardinië vandaag de dag nog voortleeft.
Cantina Trexenta
In de regio van Trexenta, een gebied gelegen in het heuvelachtige zuiden van Sardinië, dateert de aanwezigheid van wijnbouw al sinds eeuwen. In 1956 werd door 23 moedige wijnboeren het wijnhuis Trexenta opgericht. Er wordt voornamelijk gewerkt met inheemse Sardijnse druivensoorten zoals Cannonau en Vermentino, maar dit wijnhuis maakt ook gebruik van Chardonnay en Montepulciano. Cantina Trexenta bezit 200 hectare wijnvelden, welke tot 400 meter hoogte boven zeeniveau liggen. Duurzaamheid en behoud van flora en fauna staat bij dit wijnhuis hoog in het vaandel, waardoor er minimaal gebruik wordt gemaakt van pesticiden.
Cantina Trexenta
In de regio van Trexenta, een gebied gelegen in het heuvelachtige zuiden van Sardinië, dateert de aanwezigheid van wijnbouw al sinds eeuwen. In 1956 werd door 23 moedige wijnboeren het wijnhuis Trexenta opgericht. Er wordt voornamelijk gewerkt met inheemse Sardijnse druivensoorten zoals Cannonau en Vermentino, maar dit wijnhuis maakt ook gebruik van Chardonnay en Montepulciano. Cantina Trexenta bezit 200 hectare wijnvelden, welke tot 400 meter hoogte boven zeeniveau liggen. Duurzaamheid en behoud van flora en fauna staat bij dit wijnhuis hoog in het vaandel, waardoor er minimaal gebruik wordt gemaakt van pesticiden.